Bij Monarh staat er de komende weken weer veel op het menu. Denk aan ons gezellige singlesdiner, een bijzonder jubileummenu en onze deelname aan het Sterren Preuvenement. Van verrassende ontmoetingen tot een avondje all-in genieten: bij ons ben je aan het juiste adres. Geniet, ervaar en verbind bij Monarh.
Het singlesdiner
EEN AVOND VOL VERRASSINGEN EN VERBINDING
Stel je voor: jij, alleen of met een vriend, aan tafel met alleen maar onbekenden. Eng, of juist hét recept voor een geweldige avond? Wij geloven in het tweede en verrassen jou en andere singles, vrienden of stellen graag met een heerlijk diner vol verbinding.
Voor € 165,- per persoon heb jij een stoel aan tafel. En geniet je samen met anderen van een all-in viergangendiner, inclusief bruisend aperitief en passende wijnen, koffie en friandises. Klaar voor een verrassend avontuur met een culinaire twist? Reserveer jouw plek tijdens het singlesdiner op 14 februari.
Terwijl Tilburg groen-oranje kleurt, ben je bij Monarh aan het juiste adres voor een ontspannen avond. Geen confetti, geen hoempapa, wél een tafel vol heerlijke gerechten. Bij Monarh vieren we carnaval op onze eigen manier: rustig, smaakvol en ontspannen. Of je nu een carnavalsontvluchter bent of gewoon zin hebt in een avondje genieten, gun jezelf een smakelijke belevenis!
Van 27 tot en met 30 maart wordt Kasteel de Witttenburg in Wassenaar weer omgetoverd tot het grootste sterrenrestaurant van Nederland. Tien bekroonde Michelin-chefs creëren in één avond tien culinaire hoogstandjes die je gewoon móét proeven. En natuurlijk kookt onze eigen chef Paul een heerlijk gerecht mee.
Laat je verwennen met bubbels, amuses, verrassende gangen en een feestelijke afterparty. Koop nu jouw toegangsticket via deze link en beleef een onvergetelijke gastronomische ervaring!
MONARH OP WIJNREIS
ZUID-AFRIKA INSPIREERT
Sommelier Ralph maakte eind januari een inspirerende reis naar Zuid-Afrika, waar hij vaste Monarh-gasten bezocht die het prachtige Clouds Estate runnen. Omringd door adembenemende vergezichten proefde hij de nieuwste wijnen en deed hij volop ideeën op voor een verfijnd wijnassortiment bij Monarh. Binnenkort komen deze exclusieve smaken, rechtstreeks van de Kaapse wijnlanden, naar jouw tafel toe. Benieuwd naar het prachtige Clouds Estate? Neem een kijkje op hun website.
EEN KIJKJE IN DE KEUKEN
PAUL DEELT JUBILEUMGERECHT
Jullie deelden massaal jullie favoriete Monarh-gerechten ooit. Daarmee hebben we een uniek en verrassend jubileummenu samengesteld. Je proeft het in ons restaurant vanaf 18 februari. Kun je niet wachten? Onze chef Paul deelt graag een van de recepten met je. Zo kun je thuis ook een sterrengerecht op tafel zetten.
Coquille st Jacques met bloemkool, dragon, beurre blanc en truffel
4 st coquille
Steek de coquilles open en maak deze schoon
Spoel de coquilles tot al het zand verwijderd is
Leg de coquilles op een theedoek en dep ze goed droog
Bak de coquille à la minute in een pan met een beetje olie
Breng op smaak met peper en zout.
Beurre blanc schuim:
3 dl krachtige visbouillon
1,5 dl room
150 gram koude klontjes boter
1,5 dl droge witte wijn
Kook de visbouillon met de witte wijn voor de helft in
Voeg room toe en kook in tot 2 dl
Voeg de boter toe en maak door middel van een staafmixer de beurre blanc luchtig
Chips van bloemkool:
Steel van 1 bloemkool
50 gram suiker
50 gram water
Verwarm het water in een steelpan
Voeg de suiker toe
Snij dunnen plakken bloemkoolsteel op de mandoline
Leg de plakjes op een ovenplateau met bakpapier
Smeer met een kwastje de stelen in met het suikerwater.
Droog de bloemkool op 80 graden 6 uur lang tot ze krokant zijn
Chips van aardappel:
1 grote aardappel
1 st eiwit
Schil de aardappel
Snij dunnen plakken aardappel op de mandoline
Steek de aardappel uit (kleine rondjes)
Leg de rondjes aardappel op een ovenplateau met bakpapier
Smeer ze ligt in met eiwit
Bak de aardappelrondjes af op 140 graden 24 minuten lang
Zout de aardappels licht na
Bloemkool couscous:
¼ bloemkool
1 dl wittewijnazijn
1 dl water
100 gram suiker
2 st steranijs
1 blaadje laurier
2 takken dragon fijngesneden
Voor de marinade van de couscous verwarm je het water en de azijn
Voeg suiker, steranijs, en laurier toe
Rasp ondertussen de bloemkool met een fijne rasp tot couscous
Marineer de bloemkool couscous in de marinade
Voeg de dragon toe en laat minimaal een half uur staan
Giet de marinade af en maak door middel van twee kleine koffielepels canelle bloemkool couscous en leg deze op de schelp
Beurre noisette:
300 gram ongezouten (room)boter
1 koffiefilter
Verwarm de boter in een pan
De boter gaat koken en schuimen
Wanneer het schuim niet meer kookt, is de beurre noisette klaar om door een koffie filter heen te gieten.
De boter is helder en ruikt nootachtig
Gebruik 1 dl beurre noisette om de bloemkoolroosjes te bakken
Bloemkoolroosjes:
¼ bloemkool
1 dl beurre noisette
Snijd van de bloemkool 3 mooie roosjes per persoon
Gebruik de rest van de bloemkool voor de couscous en crème
Bak de roosjes bloemkool in de beurre noissete goudbruin aan
Bloemkool crème:
Overige bloemkool (totaal 400 gram)
2 dl room
Peper en zout
Maak de rest van bloemkool schoon en snij dit fijn
Zet de bloemkool op in een steelpan met room, peper en zout
Breng langzaam aan de kook
Wanneer de bloemkool helemaal gaar is draai je deze fijn in de keukenmachine
Wrijf wanneer nodig is de crème door een fijne haarzeef
Breng eventueel nog op smaak met fleure de sel
Vul een spuitzak met de crème
Gebakken cantharellen:
100 gram cantharellen (schoongemaakt)
1 sjalot
20 gram boter
Snipper de sjalot en fruit deze aan in de boter
Voeg de cantharellen toe en bak ze mooi bruin aan
Breng op smaak met peper en zout
Truffel:
1 mooie zwarte truffel
Schaaf 3 dunnen plakjes truffel en dresseer deze op het gerecht zoals op de foto