Het geheim van de chef: Paul deelt een smaakvol recept voor thuis
In browser weergeven
ai bloemstuk 650px 1
Monarh Logo

Bij Monarh staat er de komende weken weer veel op het menu. Denk aan ons gezellige singlesdiner, een bijzonder jubileummenu en onze deelname aan het Sterren Preuvenement. Van verrassende ontmoetingen tot een avondje all-in genieten: bij ons ben je aan het juiste adres. Geniet, ervaar en verbind bij Monarh. 

spacer 550px

Het singlesdiner

EEN AVOND VOL VERRASSINGEN EN VERBINDING

 

Stel je voor: jij, alleen of met een vriend, aan tafel met alleen maar onbekenden. Eng, of juist hét recept voor een geweldige avond? Wij geloven in het tweede en verrassen jou en andere singles, vrienden of stellen graag met een heerlijk diner vol verbinding.

Voor € 165,- per persoon heb jij een stoel aan tafel. En geniet je samen met anderen van een all-in viergangendiner, inclusief bruisend aperitief en passende wijnen, koffie en friandises. Klaar voor een verrassend avontuur met een culinaire twist? Reserveer jouw plek tijdens het singlesdiner op 14 februari. 

Lijkt me geweldig!
_RIV5440

ONTSNAP AAN DE POLONAISE

GENIET IN ALLE RUST TIJDENS CARNAVAL

Terwijl Tilburg groen-oranje kleurt, ben je bij Monarh aan het juiste adres voor een ontspannen avond. Geen confetti, geen hoempapa, wél een tafel vol heerlijke gerechten. Bij Monarh vieren we carnaval op onze eigen manier: rustig, smaakvol en ontspannen. Of je nu een carnavalsontvluchter bent of gewoon zin hebt in een avondje genieten, gun jezelf een smakelijke belevenis!

Reserveer nu
DSC_0815 (1)

STERREN PREUVENEMENT

HET GROOTSTE STERRENRESTAURANT VAN NEDERLAND

Van 27 tot en met 30 maart wordt Kasteel de Witttenburg in Wassenaar weer omgetoverd tot het grootste sterrenrestaurant van Nederland. Tien bekroonde Michelin-chefs creëren in één avond tien culinaire hoogstandjes die je gewoon móét proeven. En natuurlijk kookt onze eigen chef Paul een heerlijk gerecht mee.

Laat je verwennen met bubbels, amuses, verrassende gangen en een feestelijke afterparty. Koop nu jouw toegangsticket via deze link en beleef een onvergetelijke gastronomische ervaring!

a-uai-840x1050

MONARH OP WIJNREIS

ZUID-AFRIKA INSPIREERT

Sommelier Ralph maakte eind januari een inspirerende reis naar Zuid-Afrika, waar hij vaste Monarh-gasten bezocht die het prachtige Clouds Estate runnen. Omringd door adembenemende vergezichten proefde hij de nieuwste wijnen en deed hij volop ideeën op voor een verfijnd wijnassortiment bij Monarh. Binnenkort komen deze exclusieve smaken, rechtstreeks van de Kaapse wijnlanden, naar jouw tafel toe. Benieuwd naar het prachtige Clouds Estate? Neem een kijkje op hun website.

IMG_4511[35]

EEN KIJKJE IN DE KEUKEN

PAUL DEELT JUBILEUMGERECHT

Jullie deelden massaal jullie favoriete Monarh-gerechten ooit. Daarmee hebben we een uniek en verrassend jubileummenu samengesteld. Je proeft het in ons restaurant vanaf 18 februari. Kun je niet wachten? Onze chef Paul deelt graag een van de recepten met je. Zo kun je thuis ook een sterrengerecht op tafel zetten. 

 

    53ca6e74-cb68-4342-b72d-c758937ef87c

    Coquille st Jacques met bloemkool, dragon, beurre blanc en truffel

    4 st coquille

    1. Steek de coquilles open en maak deze schoon
    2. Spoel de coquilles tot al het zand verwijderd is
    3. Leg de coquilles op een theedoek en dep ze goed droog
    4. Bak de coquille à la minute in een pan met een beetje olie
    5. Breng op smaak met peper en zout.

    Beurre blanc schuim:

    3 dl krachtige visbouillon

    1,5 dl room

    150 gram koude klontjes boter

    1,5 dl droge witte wijn

    1. Kook de visbouillon met de witte wijn voor de helft in
    2. Voeg room toe en kook in tot 2 dl
    3. Voeg de boter toe en maak door middel van een staafmixer de beurre blanc luchtig

    Chips van bloemkool:

    Steel van 1 bloemkool

    50 gram suiker

    50 gram water

    1. Verwarm het water in een steelpan
    2. Voeg de suiker toe
    3. Snij dunnen plakken bloemkoolsteel op de mandoline
    4. Leg de plakjes op een ovenplateau met bakpapier
    5. Smeer met een kwastje de stelen in met het suikerwater.
    6. Droog de bloemkool op 80 graden 6 uur lang tot ze krokant zijn

    Chips van aardappel:

    1 grote aardappel

    1 st eiwit

    1. Schil de aardappel
    2. Snij dunnen plakken aardappel op de mandoline
    3. Steek de aardappel uit (kleine rondjes)
    4. Leg de rondjes aardappel op een ovenplateau met bakpapier
    5. Smeer ze ligt in met eiwit
    6. Bak de aardappelrondjes af op 140 graden 24 minuten lang
    7. Zout de aardappels licht na

    Bloemkool couscous:

    ¼ bloemkool

    1 dl wittewijnazijn

    1 dl water

    100 gram suiker

    2 st steranijs

    1 blaadje laurier

    2 takken dragon fijngesneden

    1. Voor de marinade van de couscous verwarm je het water en de azijn
    2. Voeg suiker, steranijs, en laurier toe
    3. Rasp ondertussen de bloemkool met een fijne rasp tot couscous
    4. Marineer de bloemkool couscous in de marinade
    5. Voeg de dragon toe en laat minimaal een half uur staan
    6. Giet de marinade af en maak door middel van twee kleine koffielepels canelle bloemkool couscous en leg deze op de schelp

    Beurre noisette:

    300 gram ongezouten (room)boter

    1 koffiefilter

    1. Verwarm de boter in een pan
    2. De boter gaat koken en schuimen
    3. Wanneer het schuim niet meer kookt, is de beurre noisette klaar om door een koffie filter heen te gieten.
    4. De boter is helder en ruikt nootachtig
    5. Gebruik 1 dl beurre noisette om de bloemkoolroosjes te bakken

    Bloemkoolroosjes:

    ¼ bloemkool

    1 dl beurre noisette

    1. Snijd van de bloemkool 3 mooie roosjes per persoon
    2. Gebruik de rest van de bloemkool voor de couscous en crème
    3. Bak de roosjes bloemkool in de beurre noissete goudbruin aan

    Bloemkool crème:

    Overige bloemkool (totaal 400 gram)

    2 dl room

    Peper en zout

    1. Maak de rest van bloemkool schoon en snij dit fijn
    2. Zet de bloemkool op in een steelpan met room, peper en zout
    3. Breng langzaam aan de kook
    4. Wanneer de bloemkool helemaal gaar is draai je deze fijn in de keukenmachine
    5. Wrijf wanneer nodig is de crème door een fijne haarzeef
    6. Breng eventueel nog op smaak met fleure de sel
    7. Vul een spuitzak met de crème

    Gebakken cantharellen:

    100 gram cantharellen (schoongemaakt)

    1 sjalot

    20 gram boter

    1. Snipper de sjalot en fruit deze aan in de boter
    2. Voeg de cantharellen toe en bak ze mooi bruin aan
    3. Breng op smaak met peper en zout

    Truffel:

    1 mooie zwarte truffel

    1. Schaaf 3 dunnen plakjes truffel en dresseer deze op het gerecht zoals op de foto
      spacer 550px

      BREDASEWEG 204-08,
      5038 NK TILBURG

      monarh logo - icon

      T: 013 536 58 05
      M: INFO@MONARH.NL

      monarh logo - 2
      spacer 550px

      WWW.MONARH.NL

      linked-in icon-1
      facebook icon-1
      instagram icon-1

      Monarh, Bredaseweg 204-08, Tilburg, Bredaseweg 5038 NK, 0135365805

      Afmelden Voorkeuren beheren